::Tabung::

Saturday, December 11, 2010

Family Day Canon 2010 - 1Family Spirit.

Assalammualaikum.
Lagi entry bergambar. Enjoy it! :)

kegembiraan jelas terpancar.



Andy Flop Poppy

Ana Raffali

Lan Type Writter

Itu saja. Entry kali ni tak ada muka tuan tanah.

Saturday, November 27, 2010

Release-kan tension anda!

Assalammualaikum

Sapa yang tension, sila angkat tangan!! Okey aku sorang je yang tension. Actually, baru lepas tension. HAHA. Boleh cam tu? Aku baru siapkan report latihan industri yang kena hantar 29hb November ni. Pensyarah kata buat 80 muka surat dan keatas. Laporan aku 82 muka surat. HAHA. Kira ok la tu kan? Tapi bila tanya member-member, semua buat lebih dari 100 muka surat. Itu yang buat aku tension tu. Tetiba terfikir kenapa aku tak boleh buat lebih dari 100 page. Ada lagi ke yang aku lom masukkan dalam laporan tu? Pada aku, nak cukupkan 80 muka surat ni pun punya la seksa. Tapi Alhamdulillah sebab aku dapat capai target tu.

Lepas ni apa nak jadi pun jadi la. Aku rasa aku dah buat sehabis baik dah, sampai nak ber-blogging pun tak sempat tau. HEHE. Sekarang ni pun curi-curi update entry sementara tunggu laporan-laporan tu siap print. Terhegeh-hegeh pulak la printer ni kan. HAHA.

Tapi kan dalam tension-tension pun, aku still rasa bahagia. HAHA. sebabnya aku dah tamatkan latihan industri aku dengan jayanya. Jaya ke? HUHU. Apa-apa pun, bila aku dah berjaya habiskan latihan ni bermakna aku boleh pergi ke peringkat yang seterusnya. Lepas semuanya settle nanti, aku akan jadi pelajar semesta lima. HAHA. terserlah sifat bongkak aku disitu ye.

Harapan aku untuk semesta yang akan datang ni pulak, aku nak target anugerah ketua jabatan lagi. ni nak kena belajar betul-betul ni. tak boleh main-main lagi dah. SERIUS. Harapan dan impian aku tinggi u know? Aku tak nak gagal lagi. Aku kena berusaha!! Yeah~

"Akhirul kalam, saya ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua pihak yang terlibat secara langsung mahupun tidak langsung dalam menyumbangkan sebarang bantuan demi untuk menyiapkan laporan latihan industri saya ini."


ayat terakhir dalam Penghargaan laporan aku. HAHA. 
k bubye!

Monday, November 22, 2010

Pernikahan Elyana & Khairul

Assalammualaikum.

Video pernikahan Elyana & Khairul. Sangat sweet n sempoi. Good job CST Production.



Sekian.

Wednesday, November 17, 2010

Hari special dalam hidup aku.

Assalamualaikum! Sori lambat update pasal cuti-cuti ni. Kami bercuti ke Port Dickson,2 minggu yang lalu.Dan disini aku sediakan video kami sekeluarga ketika disana. Hope korang sudi meluangkan masa untuk tonton video ni. Enjoy it~

video

p/s: SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA pada semua rakan blogger. PEACE!

Wednesday, November 10, 2010

Nak cerita tentang kahwin.

Assalammualaikum semua.

Hari ni saya MC. haha. Sebab tu ada masa untuk update blog. Ok tak payah la tulis panjang-panjang. Straight to the point la senang. Sebelum nak cerita pasal kahwin-kahwin ni, aku nak cerita dulu pasal award yang aku dapat semalam. Firstly, aku nak ucap thanx sesangat kat NANA coz sudi tag aku sebagai penerima 'beautiful blogger award'. Beauty ke?huhu. Apa-apa pun sangat-sangat terima kasih la kerana memberi award ni. Terharu dan sangat seronok sebenarnya. Thanx sekali lagi NANA. Lebih afdal kalau kita sebut nama dia tiga kali,kan NANA? Ok dah cukup.



Award ni pernah ku dapat dizaman dahulu kala. Jadi, saya rasa tak payah la jawab soalan2 tu. malas sebenarnya. Kalau korang tak percaya, klik link ni dan link ini juga. Saya tada tipu punya olang. HUHU.

Ok cukup cakap pasal award. Kita berbalik semula pada tajuk entry hari ni. Bukan nak cerita pasal rumah tangga orang atau rahsia rumah tangga bahagia dan sebagainya. Saya just nak berkongsi cerita tentang bestnya dapat pergi rumah orang kahwin dan makan nasi minyak,nasi putih atau nasi jagung sekalipun tanpa bimbang perut buncit. HAHA.

Sekarang ni banyak betul orang yang nak kahwin kan? Almaklum la nak dekat cuti sekolah dan bermacam-macam cuti umum ni kan. Tidak terkecuali juga pada kedua-dua sepupu aku yang dah pun naik pelamin pada bulan lepas. Ntah-ntah dah habis honeymoon pun. HAHA. Lambat bebenau aku update blog. Tapi boleh lagi kot kalau nak wish pengantin baru kat dorang ni. HUHU.

Mula-mula yang kahwin ni adalah sepupu lelaki belah mak aku. Masa tu buat kenduri kat kampung je la sebab rumah pengantin kat sebelah rumah nenek aku je. Tema warna hijau dan berikut adalah gambar-gambar yang sempat diambil mengunakan DSLR aku.HAHA.

[menjadi anggota rewang. HEHE]
 [Yeay pengantin dah sampai.]
 [pengapit lak yang over posing.HEHE.]
 [tengok-tengok.Sweet kan dorang.:)]
[last sekali turn kami lak bergambar dgn pengantin]

Pengantin yang kedua pulak adalah sepupu belah ayah aku. Dia kahwin seminggu lepas sepupu aku kat melaka ni kahwin. Kali ni kami pergi jauh sikit,hantar rombngan pengantin lelaki sampai ke LEKIR,PERAK. Makan punya pasal,apa pun sanggup. HAHA. Dan ni gambar-gambarnya.
 
 [satu bas penuh tau.huhu.]
 [sebelum disandingkan]
 [semasa disandingkan.]
 [bersantap la pulak.]

 [tema purple.]
 [sebelum balik,shoping ikan masin dulu kat lumut.hehe.]
 
Lepas ni gambar aku lak yang kahwin. HAHA. Kepada para pengantin,SELAMAT PENGANTIN BARU DAN SEMOGA HUBUNGAN KALIAN KEKAL SELAMA-LAMANYA.AMIN.

K babai~

p/s: DSLR aku model Kodak M340. Pergi cari kat google cepat!

Saturday, November 6, 2010

Andai Itu TakdirMu

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua!
Actually tajuk kat atas ni adalah tajuk lagu. Ala,lagu tema cerita Asmara la. Yang selalu ditayangkan kat tv3 setiap hari selasa pukul 9 malam tu. Korang mesti tengok cite tu kan?Drama ni best jugak la tambahan pulak pelakon utama drama ni hensem gile. Korang setuju tak?HAHA.

Lagu dalam drama ni pun best-best jugak. Dan ni salah satu lagu dalam drama ni. Lagu ni dinyanyikan oleh Syah Basree. Aku pun tak kenal dia ni. Sape ntah. HUHU. Korang dengar la ye.



Untuk download lagu ni,korang boleh klik link kat bawah ni ye.
syah basree - andai itu takdirmu.mp3

Dan ni lirik lagu Andai Itu Takdirmu-Syah Basree

Sinar mata hilang indah sinar
Bagai mengerti rasa
Dan suara
Pergi madah cinta
Namun apaku daya

Andai itu takdirmu
Ku dakap redha
Hingga membawa dia
Ke syurga dengan yang Esa
Di sini kan ku
Ku mohon padamu
Doa kau selalu ku setulus kalbu
Ku serah segala padamu
Harapanku satu
Bisa adanya waktu

Berbicara tentang kisah kita
Tercipta penuh makna
Ku terima mungkin akhirnya
Jalani hidup kita

Ku sujud atas kasihmu
Beri petunjuk untukku
Ku percaya
Untuk terus berharap sehingga ku mampu

Di sini kan ku
Ku mohon padamu
Doa kau selalu ku setulus kalbu
Ku serah segala padamu
Harapanku satu
Ada waktu

Ku serah segala padamu
Harapanku satu
Bisa ada kau waktu
Andai itu takdirmu



Ok enjoy it!

Friday, November 5, 2010

saye sayang awak..!!!

Salam semua!!
kalau nak tengok video ni kene buka youtube.HEHE.

 

Sweet la this video!
Video ni dah lama dah sebenarnya.
Dah tersebar secara meluas pun kat fb tu.
Tapi aku baru nak publish kat sini. HUHU.
Mesti korang nak benda camni terjadi kat hidup korang kan?
Aku pun nak hidup aku selamanya bahagia.
InsyaALLAH.

Wednesday, November 3, 2010

Ke-bz-an terlampau.

Assalammualaikum.
Tajuk tu melambangkan diri aku sekarang ni. Blog pun dah lama gila tak update. Bukannya tak ada masa,kalau nak diikutkan masa aku ni dah terlebih-lebih sampai aku sendiri tak tahu nak buat apa dengan masa yang aku ada (boleh cam tu?). HAHA. Ok sebenarnya bukan aku tak nak update blog ni cuma buat masa sekarang ni aku sibuk dengan latihan industri yang entah bila nak habis. Baru-baru ni,aku terpaksa menukar tempat latihan industri gara-gara tempat yang lama tu tak sesuai dengan bidang yang aku ambil. Nak dijadikan cerita,aku terpaksa cari rumah sewa dan cari tempat praktikal yang baru dalam masa beberapa hari. Nasib aku baik coz dapat atasi masalah tu sesegera yang mungkin.

Dan sekarang ni setelah beberapa minggu buat praktikal kat tempat yang baru & duduk kat rumah yang baru,baru lah hidup aku stabil sikit. Sekali lagi,baru la aku boleh tulis entry untuk blog aku ni. Segala benda yang aku buat, semuanya benda yang baru berlaku dalam hidup aku. Banyak benda baru yang aku belajar kat tempat baru ni. *macam pening sikit bila banyak sangat perkataan 'baru' dalam perenggan ni.

Kawan-kawan kat sini ok,staf-staf pun ok. Bos lagi la ok. Kalau kat sini hari-hari dapat makan free. HUHU. Ni la part paling best dalam hidup aku kat sini. HAHA. Kalau nak cita banyak-banyak pun tak guna sebab korang bukannya nak baca entry panjang-panjang ni. KAN KAN KAN? So dipendekkan cerita,aku tak menyesal langsung tinggalkan tempat lama untuk belajar kat tempat baru ni. Segala-galanya jauh berbeza macam langit dengan bumi. Kat sini hidup aku lebih tenang walaupun hari-hari kene jalan kaki pergi kerja, kene bayar sewa rumah, kena fikir pasal makan minum lagi. Tapi aku tak kisah. Aku memang tak kisah.

Akhir kata dari aku,maju lah sukan untuk negara. Peace no war!

p/s: tengah fikir nak buat apa untuk projek akhir kat tempat praktikal ni.

Wednesday, September 29, 2010

Senyum

Assalammualaikum..

Mari mari dengar ini lagu. Semoga apa yang mengganggu fikiran dapat dileraikan. Lagu ni cute sangat ok.
Tolong la percaya. HEHE.

p/s : Selamat berhibur!

Sunday, September 26, 2010

Hang Out Katanya.

Assalammualaikum.

Hari ini aku tak nak tulis banyak. Korang tengok je la video ni. Tu pun kalau sudi le. Aku tak paksa pun. :)


dicipta oleh : Intan Rohaida.

Nuffnang Yang Baik Hati.

Assalammualaikum.

Saya happy hari ni sebab benda yang saya tunggu-tunggu tu akhirnya datang jugak kepada saya. Dikala saya sedang sibuk dan tak sempat nak blog walking, update survey, post entry bagai, time tu la dia nak bagi hadiah kat saya. Ni hah hadiah dia :-


 Teruja kot. First time dapat ni. Huhu. Harap-harap lepas ni nuffnang bagi lebih bayak BE kat saya. Hehe. 

p/s: Rezeki raya agaknya.  

Friday, September 17, 2010

Selamat Hari Jadi Yang Ke-21

Assalammualaikum.

SELAMAT HARI LAHIR
Khas buat diriku sendiri..haha. Dengan harapan apa yang dihajati akan tercapai dan menjadi insan yang lebih baik dimuka bumi ini. Amin





*Actually birthday aku 25 Ogos 2010 yang lepas. Entry ni baru dipublishkan hari ini atas sebab2 yang tertentu. Harap maklum. :)

Sunday, September 5, 2010

Selamat Hari Raya

Assalammualaikum & salam sejahtera.

 *ciplak kat SINI*

Tak lama lagi nak raya kan?Macam mana persiapan raya anda?Mesti korang tengah sibuk-sibuk buat kuih raya dan shoping raya kan. Kalau budak-budak sekolah dan student U, mesti korang happy gila sebab dapat cuti awal. Aku tak. Aku kene kerja sampai hari rabu ni pastu baru boleh balik kampung. Mak, abah, adik-adik aku semuanya dah selamat sampai kampung. HUHU. Tak sabar-sabar betul dorang nak raya.

Apa-apa pun, sempena raya yang sudah semakin hampir ni, aku nak ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI kepada semua umat islam di dunia. Ucap awal sikit takpa kan?HEHE. Semoga raya tahun ni menjadi raya yang paling bermakna dalam hidup korang. Masa raya nanti,beringat-ingat la sikit. Jangan melampau-lampau pulak. Berserdehana je dah cukup.. (ceh,nak nasihat orang lain konon.diri sendiri mcmne cik fadxieza oi!) :p

Kepada yang masih belum balik ke kampung tetapi bakal balik ke kampung, Berhati-hati lah dijalan raya.Ingat orang TERsayang. Bawak kereta atau motor ke ape ke, jangan laju-laju macam kene kejar hantu. Bawak slow and steady je,mesti sampai jugak nanti. Kata orang, biar lambat asal kan selamat. Betul tak?

Dan sempena hari raya ni, tiada kad raya atau duit raya yang mampu aku beri pada korang. HEHE. Tapi kalau nak kuih raya,boleh datang ke rumah aku dekat Puchong ni. InsyaAllah kuih tu cukup untuk korang sampai 30 syawal nanti..HAHA. Tapi dengan syarat, seorang dapat satu biji kuih je..HEHE. Gurau je.

Itu saja pesanan khidmat masyarakat dari FADXIEZA. klik kalau nak tahu lebih lanjut. haha.
Sekian Wassalam.

babai~

p/s : Apa perkembangan terbaru iklan raya kat TV3 tu? Dah tak nampak lagi iklan Raya Merry Christmas tu. Mungkin dah di banned. Kat facebook pun takda lagi dah. Aku tengok pun kat youtube saja. Macam-macam.

Wednesday, September 1, 2010

TAG Dari Kelana Fana.

Assalamualaikum.
 
Hari ni saya kena jawab tag dari Kelanafana..dan soalan-soalannya adalah:-

1. Apakah yang bermain di minda anda sekarang?
-bila la aku boleh tidur..

2. Apakah nama samaran anda?
-fadxieza la..

3. Siapakah 3 orang yang paling kamu sayang?
-3orang je..mane cukup..nak sayang ramai2..

4. Panggilan untuk si dia?
-si dia tu sapa?

5. Hadiah yang anda impikan daripada seseorang yang istimewa?
-beg tangan dan kasut baru..haha..aku kaki kikis..

6. Blog yang anda selalu lawat?
-banyak..

7. Tag kan kepada 15 blogger..
8 orang je cukup la eh..tak larat la..dah ngantok gila ni..kepada yang ditag tu,sudi-sudi lah menjawab tag ye..ni hah,award nye..tapak kaki i bagi kat u oll taw..hehe
 


k babai~

Tuesday, August 31, 2010

Sesi Reunion Tahun 2010.

Assalammualaikum.

Semalam hari ahad. Anda tahu bukan?saya pun tahu. Tapi apa yang anda tak tahu ialah semalam Reunion SMK Puchong Utama (1) batch 2006. Bertempat di Patio @ 21 di Subang Jaya, majlis berbuka puasa telah diadakan sekali gus menemukan kembali rakan-rakan yang telah lama terpisah..cewahh~terpisah la sangat. Padahal hari-hari jumpa kat dalam facebook kot. HAHA.

Patio@21 menyediakan banyak juadah berbuka ok.Sedap-sedap pulak tu..Kalau tak percaya, anda boleh cuba sendiri. Rendang daging dia the best bagi saya. Kat sini kami makan secara bufet.Untuk bulan ramadhan ni Patio @ 21 menyediakan hidangan dan harga istimewa untuk pelanggan mereka. Bagi orang dewasa macam kami-kami ni harganya adalah RM20/seorang dan kanak-kanak ialah RM10 sahaja.

Memandangkan umur kami semua baru/sudah/akan mencapai 21 tahun,jadi amat sesuai la restoran ni dengan kami kerana namanya pun ada angka 21 disitu.


Dalam perjalanan ke Patio@21. Abaikan si Driver yang terang-terangan melakukan kesalahan jalan raya iaitu bergayut semasa memandu.

Dua orang minah ni sedang sibuk memperagakan pakaian masing-masing sementara menunggu member lagi seorang yang lama gila bersiap.

Sebelum berbuka, masing-masing sibuk nak capture gambar kami..HAHA. Bajet glamour. Tapi memang glamour pun..HAHA. Tipu je.

Diantara makanan yang disediakan.Tengok tengok tengok. Macam-macam ada tau. Ada buah-buahan,murtabak,pulut panggang,kek span,bubur kacang. Banyak lagi la wey. Nak bagitahu pun tak larat woo..Ni baru makanan ringan-ringan. Yang berat-berat tak sempat nak capture sebab dah masuk perut.HAHA.
Masing-masing dah mature ok. Sorang-sorang pakai high heel,bawak handbag bagai. Kalau tengok dulu-dulu, sakai dan comot je. Tapi otak gila-gila korang still macam dulu, tak berubah langsung.

ni sebahagian je yang sudi gambarnya ditangkap. Lain-lain tu pemalu orang nya..HAHA. Dorang suma dok kat tepi je. Mungkin dah lama tak jumpa,masing-masing segan kot.HAHA.

lastly untuk tatapan anda semua, tuan punya blog.tengok la puas-puas. Saya tak mahu anda rindu kat saya..HAHA. Sekian.

babai~

Friday, August 20, 2010

Gara-gara terlewat bangun.

Assalammualaikum.

Tuai padi antara masak,
Esok jangan layu-layuan,
Intai kami antara nampak,
Esok jangan rindu-rinduan.

Ok,pantun diatas tiada kene-mengena dengan entry. Kalau ikut tajuk ni,mesti korang fikir aku lambat masuk kerja kan. Salah salah salah. Salah sama sekali, malahan hari ni aku masuk office lebih awal daripada biasa. HAHA.

Tapi yang tak syoknya, pakaian aku hari ni tidak menepati etika sebagai seorang kerani apatah lagi sebagai seorang technician. Gara-gara bangun lambat ni la membuatkan aku pakai je apa yang nampak didepan mata tanpa berfikir lebih lama. Sebab kalau fikir lama-lama, makin lambat la jadinya.

Apa yang dipakai tiada la teruk mana. Masih kelihatan rupa aku sebagai seorang manusia normal. Warna-warni pakaian saja yang membuatkan aku terasa diriku sebagai seorang badut sarkas yang sedang membuat persembahan dikhalayak ramai. Keadaan ini menjadikan aku berasa lebih yakin untuk bertemu dengan orang-orang disekeliling aku. HAHA.  Tipu je.




Lihat ini. Aku masih boleh tersenyum gembira dengan perwatakan aku sekarang. Dengan memakai baju t-shirt berwarna hijau gelap dibahagian dalam. Kemudian sweater biru. Seluar putih. Kasut pink. Beg merah. Tudung hitam. (baca laju-laju) Sungguh colourful hidup aku pada hari ini.      

Menurut kawan aku pada waktu dahulu kala, warna maksimum yang boleh dipakai oleh seorang wanita dalam satu-satu masa adalah tiga warna sahaja. Ulang suara, TIGA warna sahaja. Lebih dari tiga warna, nescaya anda akan kelihatan pelik lagi aneh. Kesahihnya masih belum dapat dipastikan lagi. Apapun, terpulang pada hak masing-masing untuk berfesyen.  Sekian saja dari saya. Babai!~

p/s : Aku pakai 5 warna. Mesti pelik lagi aneh kan.                       

Thursday, August 19, 2010

Kucing Pun Pandai Menari Laa.

Assalammualaikum.

Kucing pun tahu menari okey. Tak percaya jom tengok video ni.






Comel gila la kitten ni. Geram je tengok. Kalau dapat ni memang lunyai i kerjakan.. HAHA. Tipu je.

k babai~

JJC : AISUMI STYLE

Assalamualaikum semua!

Hari ini saya nak bercerita tentang Aisumi Style . Tapi sebelum tu saya nak bagi tahu yang ini adalah contest. ok. Aisumi Style merupakan sebuah blogshop yang menjual pakaian untuk lelaki dan wanita. Ada juga barangan-barangan lain seperti accessories, barangan kesihatan, kain pasang, kasut dan banyak lagi. Kira ni pakej lengkap la. Semuanya ada dalam satu kedai.

Contest ni senang je, just follow blog Aisumi , buat entry, letak 1 gambar yang berkenan dihati lepas tu terangkan kenapa anda minat dengan gambar tu. Kalau nak tahu lebih lanjut, boleh ke blog Aisumi ye.. Dan saya telah memilih gambar ini :-



tahu tak, gila cute kot dress ni. Saya pilih gambar ni sebab dress dalam gambar ni warna pink. hee~ warna pink tu kan kesukaan wanita. Lagi satu, dress ni ada renda dibahagian bawah dan lengan baju. Kombinasi warna pink dan hitam ni ada nampak ala-ala gothic sikit. HEHE. Diserlahkan lagi dengan reben yang terletak di bahagian pinggang dimana boleh menyerlahkan lagi ke-cute-an pada sesiapa yang memakainya.. HEHE. Harganya pun murah je untuk dress yang sebegini cute. kalau tak percaya pergilah usha blog si Aisumi.

Saya tahu contest ni dari ANNA. Beliau invite saya masa tengah berblogwalking semalam.. thanks ya Anna.. :)

k babai~

Tuesday, August 17, 2010

Hari ni adalah puasa ketujuh.

Assalamualaikum.
Menu apa yang anda makan untuk berbuka hari ni?sedap kah?oh,sudah semestinya jawapan anda sedap kan.itu saya tahu sebab masing-masing tengah lapar.makan benda tak sedap pun boleh jadi sedap.kan?

Jadi hari ni saya nak bercakap tentang makan. Anda dengar tak saya bercakap. Tak dengar kan?ok takpe,abaikan. Saya berbuka di kedai hari ni. Kedai tu diberi nama RESTORAN BASER. Kalau nak tahu lebih lanjut, boleh tengok blog mereka. Saya tahu tentang restoran ni pun melalui blog berkenaan.hee~

Restoran ni pernah masuk tv wa ckp lu. Haha. Restoran ni jadi salah satu destinasi untuk Jalan-jalan Cari Makan. tak percaya? nak bukti ke?

hah!tengok. Saya tak tipu kan. Harga makanan pun berpatutan tau. Korang boleh usha blog dorang kalau nak tahu lebih lanjut.
Ok setakat itu je untuk malam ni. Esok kita jumpa lagi.

k babai~

NUFFNANG, Apa Salah Aku?


Assalammualaikum W.B.T kepada semua umat islam di seluruh dunia. Kau ingat satu dunia ke yang baca blog kau yang tak seberapa ni??hah!!
dan salam sejahtera kepada yang bukan Islam.

hari ni saya nak bercerita pasal saya punya nuffnang..saya punya ye bukan awak punya..
saya ada soalan sikit nak tanya kat otai2 diluar sana..
harap korang sudi menjawab ye..
tunjuk ajar ku sifu!

macam ni,saya dah BW hari-hari..dah post entry (seminggu sekali)hehe..
dah tinggal jejak, komen entry blogger lain..
senang cite,semua la saya dah buat..
tapi saya still tak pernah dapat B.E..tak pernah merasa pun beb..
apa yang saya kena buat lagi ni..
kadang-kadang,tengok orang lain dapat B.E cam best je..bahagia je muka masing-masing kan..
saya pun nak juga,nak juga merasa kebahagian yang korang rasa tu..
bulan-bulan puasa ni,nak juga merasa rezeki lebih..raya nanti leh bagi adik-adik duit raya..hohoho..
tapi macam mana ye??

tolong la aku wahai blogger2 tegar diluar sana..
please!
please!
please!

kerjasama anda amat saya hargai..

k babai~

Monday, August 16, 2010

Untuk Yang Kesekian Kalinya.

Assalamualaikum.
untuk yang kesekian kalinya,aku dapat award lagi..hehe..
tapi award kali ni lain sikit..
award ni datangnye special dari kawan aku..
nama dia RAFHAN..
 

terima kasih bebanyak ye..


"energetic blogger"
layak ke aku diberi penghargaan sebegini?
ape-ape pun aku berterima kasih kepada pemberi award ni..
lain kali boleh bagi award lagi..
haha..

k babai~

Sunday, August 15, 2010

Diriku Tidak Diperlukan Lagi.

Assalammualaikum.

Salam Satu Malaysia..ceh ceh ceh,tetibe plak kan..haha..
Pada awal bulan puasa ni,banyak dah dugaan yang aku terima..tapi aku redha..aku terima je..

Bermula pada hari isnin yang lepas (9-8-2010), aku ditugaskan untuk berpindah ke office yang baru..!aku tak kisah itu,yang aku kisah sangat ialah aku kena jaga office tu seorang diri..katanya,dia akan cari pekerja baru secepat mungkin,so untuk masa terdekat ni aku keseorangan di pejabat demi untuk menjaga keselamatan tempat tu..keselamatan aku macam mana??aku kena datang seawal 8.30 pagi untuk bukak pintu,padahal waktu pejabat kat tempat aku pukul 9 pagi..dan aku kene tutup pintu selewat 6.30 petang untuk kunci pintu padahal waktu balik pukul 6..(tapi bulan puasa ni bos bagi balik pukul 6 tepat)ok terima kasih untuk itu..walaupun kawankawan yang lain balik pukul 5.. huhu..

mungkin ada diantara korang akan cakap :-
--> ala, ok la tu dapat keje lebih masa untuk sejam..sekurang-kurangnya dapat gak duit lebih untuk hari raya ni..
--> benda kecik je tu..takde hal la..
--> best apa dok office sorang-sorang..bos tak nampak sama ada kita wat keje atau x..

itu kata korang ye..sekarang ni turn aku pulak nak kata :-

--> aku ni hanyalah student PRAKTIKAL je kat situ..ulang sekali lagi, student PRAKTIKAL..aku tak dapat gaji lebih masa tu..aku hanya dapat elaun beberapa ratus je untuk tampung hidup aku..cukup ke?
--> bagi aku ni adalah benda besar sebab bukan tugas aku untuk menjadi seorang kerani disitu kerana aku adalah seorang student kejuruteraan elektronik..apa aku nak tulis dalam report kalau hari-hari aku kena buat kerja sama yakni kerja kerani?apa aku nak cakap dgn lecturer,kalau dia tanya "apa yang awak belajar disini?"
--> aku takut dok sorang-sorang la siot..tempat tu macam seram je coz tempat baru lagi..still xramai orang kat situ..lagi satu,time hujan yang paling menakutkan, bunyi petir guruh tu semua buat aku kecut perut..lebih-lebih lagi time puasa ni..dah kecut makin kecut la perot aku ni..haha..

aku berharap sangat supaya cepat-cepat la dia cari pekerja baru..tak sabar rasanya untuk mendapat kawan baru..haha..bukan tu sebenarnya..ok, ni baru masalah kat tempat kerja..banyak lagi masalah aku kat tempat lain..haha..tipu je..aku paling tension kat tempat kerja la..

dan semalam, lepas aku turun dari bas ketika berjalan kaki beberapa tapak untuk balik rumah tetiba selipar yang aku pakai tu terputus pulak..adoi~ malu tak payah nak cakap la..kat situ ada la beberapa orang yang baru turun bas jugak..so,dengan muka yang buat-buat tak tahu malu, aku terus tanggal dua-dua selipar aku n berkaki ayam!!haha..apa lagi yang aku boleh buat?ada jugak la orang yang pandang2 kat aku wat muka tahan gelak ke pelik sebab aku jalan berkaki ayam..

erm,sabarlah dalam bulan-bulan puasa ni..tu baru dugaan sikit je..peniaga-peniaga kat jasin melaka tu lagi teruk dugaan yang dorang kena..kan kan kan??

p/s : tajuk entry tu macam takde kena mengena je dgn entry ni..haha..sebenarnya aku nak cakap,aku sorang-sorang kat office baru nampak macam dorang tak perlukan aku kat office lama tu..hehehe


k babai..

Tuesday, August 10, 2010

Salam Ramadhan.

Salam semua..




salam ramadhan kepada semua umat islam di dunia..
jadikan ramadhan ni,ramadhan yang lebih baik dari yang lepas-lepas tu..
dan jangan lupa niat puasa..

Lafaz Niat Puasa Sebulan



sahaja aku berpuasa sebulan pada bulan Ramadan bagi tahun ini
kerana Allah Taala


Lafaz Niat Puasa



 

nawaitu souma godhin ‘an adaa i, fardhi syahri ramadhaana haadzihis
sanati lillahi ta’aalaa

Doa Berbuka Puasa


 


allahumma laka somtu wa bika aamantu wa ‘alaa rizqika afthartu
birahmatika ya arhamarrohimin



k babai..

Sunday, August 8, 2010

Aku yang cute.

tajuk entry tak boleh blah.. lepas ni comfirm kena cop blogger perasan..haha..

Assalammualaikum..

beradanya aku disini adalah kerana menyahut panggilan si Watie yang telah memberi ku tag untuk dijawab dengan jayanya..terima kasih kepada kamu kerana sudi memberi ini award kepada aku..aku sangat menghargainya..kenapa aku menghargainya??kerana aku ditabalkan sebagai blogger yang kiut..hahaha..kembang semuanya..



1- Apa nama blog dan kenapa letak nama tu?

blog saya ----> FADXIEZA
nama ni sangat special bagi aku sebab ni adalah gabungan nama aku dan ehem2 ku..identiti sebenar perlu dirahsiakan kerana ingin menjaga popularitinya daripada jatuh merundum..jangan salah faham,dia bukan la artis dia hanyalah seorang manusia biasa sahaja..

2- Jelaskan kenapa dan bagaimana anda boleh dapat idea nak letak nama URL blog anda.

firstly,nama ni simple je..secondly,senang nak ingat..thirdly,aku suka..fourthly,dia suka walaupun dia tak penah tahu aku ada blog..fifthly,ok dah cukup!!tak perlu banyak2..

3- Bila blog anda mula beroperasi?

october 2009..itu yang tertulis pada profile aku..

4- Siapa follower pertama anda?
nak tahu ke?orang yang pertama follow aku adalah aku..haha..

5- Ucapan kepada si pemberi award.

eh,kat atas tadi kan dah ucap terima kasih..kena ucap lagi sekali ke??haha..ok2..tq2..xiexie..nandri..arigato..syukran..pe lagi eh..dah2 cukup la tu..cukup kan watie..kan3??
*ni dia tuan bagi award*


6- Tag 9 orang yang patut terima award ni.

ramainya ai..aku cadangkan korang tag je diri sendiri..ni la jadinya bila kemalasan melanda diri..huh~

k babai~

Wednesday, August 4, 2010

whoa!

Assalammualaikum w.b.t dan salam sejahtera..nothing to say..just nak bagi tahu yang aku sangat sangat sibuk lately ni..actually,banyak benda nak cerita tapi tak ada masa..huhu..kalau korang perasan,aku akan post entry seminggu sekali je sekarang ni..iaitu hari ahad..sebab tu je masa yang aku free..haha..:)

so,ahad ni tunggu entry basi aku..haha..aku nak cerita pasal tempat praktikal aku yang sangat sangat tak best..aku nak cerita pasal tag yang aku dapat baru baru ni..aku nak cerita pasal kawan-kawan aku, bos aku, budak yang jual nasi lemak dekat bustop tu..n semua orang yang ada kat sekeliling aku ni..

aku nak tulis panjang-panjang, aku nak tulis banyak-banyak, aku nak tulis puas-puas, aku nak luahkan semuanya..dan aku akan paksa korang baca entry aku..hahaha..korang baca eh..kesian kat aku..huhu..ok2,cukup untuk hari ni..aku kene buat report yang tak pernah-pernah siap tu..haha..




babai~

p/s : ye2 je aku nak tulis banyak2..haha

Tuesday, July 27, 2010

dapat lagi..

salam..
hye..
helow..
hola..
hari ni aku dapat award lg..
haha..suka2..:)
actually,award ni dah dapat lama dah..saja simpan lama2 buat pekasam..haha..
ok,award ni datangnya dari mizz ieqa..tq bebanyak ye mizz ieqa..luv u!!



* ANDA PERLU BUAT / ADA *
1. copy n paste batch mark BAG TAGS kat atas tu pada entry anda. [done]
2. pic bag yang anda sedang guna untuk masa terdekat ni. ( hanya 1 shj ) [done]
3. pic waktu anda sedang guna bag tu.[done]
4. jawab soalan2 tag ni. [done]




2. Mana bag yang sedang anda guna sekarang ?




3. Kenapa sy suke bag ni ?
simple n kecil..senang nak bawak g mana2..haha

4. Pic anda dan bag tu ?



5. pengalaman dengan bag tu ?
banyak sangat pengalaman ngan beg tu..susah nak cerita kat sini..kalau nak tahu juga,jemput la datang rumah..boleh cerita panjang lebar pasal aku ngan beg tu..hehe

6. kenapa anda rasa perempuan perlu bawak bag kemana - mana ?
sebab perempuan kan suka bawak banyak barang..so,kalau dah ada banyak barang,takkan nak bawak camtu je kan..tak senonoh la plak..so, ada baiknya mereka bawak beg kemana sahaja mereka pergi..

7. pandangan anda bila lelaki bawa handbag perempuan ?
erm,no komen..sebenarnya,i rasa cam pelik la coz ramai lelaki yang sanggup nak bawakan beg untuk gf dia..sayang sangat ke kat gf tu..huhu..tapi if husband yang tolong bawakan beg untuk wife dia,i boleh terima lagi la..ni pandangan masing2 kan..so,jangan ada yang baling bom plak kat rumah i ni..hehe:))

8. cara kreatif utk elak beg anda diragut ?
untuk mengelakkan beg anda daripada diragut,janganlah membawa beg anda bersiar-siar..ada eloknya jika anda meletakkan beg anda didalam almari rumah anda atau pun rumah jiran anda..ok2,aku tahu aku dah melalut..
pada aku,kalau nak elak kene ragut,erm..rasanya tak payah la pakai beg yang mahal2 sangat atau yang lawa2 gila tu..cukup la beg anda dijadikan tempat untuk meletakkan barang2 berharga anda tanpa sesiapa pun tahu bahawa didalam beg tu ada wang berjuta2 rupiah @ dolar sekali pun..
kalau pakai beg buruk2 mesti peragut tu takda selera nak ragut beg anda..haha..sebab dia pikir,dalam beg tu takda barang yang berharga..


9. bag atau kasut ? mana satu anda pilih ?
nak pilih kasut la..eh,tak2..aku nak pilih beg..tapi aku rasa kasut lagi best..korang rasa cam mana?aku patut pilih kasut ke beg?hah,jawab2..haha..

10. TAG 5 orang kawan anda yang anda nak tau ttg begnye!
wanie 
nadira 
tyah 
watie 
hana 



p/s : jgn lupa bgtaw rakan yg anda tag ni.

::Tabung Rumah::