• biskut marie yg telah dipatah dua
• 1 buku mentega
• 1 tin susu pekat
• 1 paket kecil milo
• 1 botol kecik serbuk koko
• 2 sudu nescafe
Cara-cara
1. Cairkan mentega di dalam kuali.
2. Masukkan susu pekat dan kacau sehingga rata.
3. Masukkan milo dan serbuk koko dan kacau dgn rata.
4. Apabila sudah rata, masukkan biskut marie ke dalamnya. Kacau dgn cepat sebelum campuran coklat tadi mengeras di dalam kuali. Gunakan api yg kecil saja.
5. Masukkan ke dalam bekas yg telah disapu sedikit mentega. Mampatkan kek ini dgn menggunakan plastik dan ditekan dgn tangan. Pastikan kek ini telah diratakan dgn sekata ke dalam bekas.
6. Sejukkan selama setengah hari. Boleh dihidangkan pada bila2 masa.
Selamat mencuba!
wah.. sy suka mkn ne...
ReplyDeletemengidam lettew.. post r kt umah den~
ReplyDeleteterima kasih berkongsi ilmu...salam blogwalk
ReplyDelete