::Tabung::

Saturday, March 30, 2013

My Balloon Fiesta 2013

Assalamualaikum! :)
   


Tahukah anda di saat ini sedang berlangsungnya Hot Air Balloon Fiesta di Putrajaya. Aktiviti ini berlangsung pada 28 Mac sehingga 31 Mac 2013 iaitu semalam sampai hari ahad ni. So siapa-siapa yang ada masa terluang tu boleh la pergi ke Putrajaya. Bukan sekadar tengok hot balloon je tapi kita boleh buat banyak aktiviti yang menarik okey. Macam-macam game yang diorang jalankan antaranya 'extreme game' dan 'side event activities'.



Di antara game yang dijalankan termasuklah wall climbing, car simulator, water ball, segway dan sebagainya. Kalau nak main game ni semua tentunya perlu mengeluarkan sedikit wang. Range harga game ni semua diantara RM5 hingga RM35. Kalau nak naik hot balloon plak,kena bayar RM20 tapi limited kepada 300 pengunjung sahaja. So, siapa cepat dia dapat. Esok bangun pukul 4 pagi dan beratur. OK?

Oh ye. Hot balloon ni berlangsung dekat dengan kawasan Monumen Alaf Baru dekat Presint 2 Putrajaya. Parking pun banyak tersedia. Then kalau korang malas nak drive,korang boleh naik KLIA Transit sampai stesen putrajaya. Pastu naik bas pulak sampai presint 2. Bas Nadi Putra tau. Jangan ngada-ngada naik bas lain, kang ada yang sampai tempat lain pulak. Lagi satu berita yang agak menggembirakan ialah dapat diskaun 30% untuk korang yang naik tren ni. :)

Kalau nak pergi waktu malam pun boleh jugak. Ada banyak aktiviti yang dijalankan. Paling best, ada bunga api. Weeehuuuu~ Cuba bayangkan korang tengah tengok hot balloon kat atas langit tu pastu tiba-tiba disinari cahaya bunga api. Cantik bukan? Boleh la tangkap gambar banyak-banyak malam ni. Jangan lupa bawak kamera okey!

p/s: I pun nak pergi jugak la malam ni. Bye~

16 comments:

  1. Waahhhhh....xdpt pegi. Sbb akak kawin. Ruginya...hopefully akan ada len kali. Mama kami dok kat saner jerk. Cuma skrg ni msih di kulim. Akak kawin. :)

    ReplyDelete
  2. waaaa...rindunya nak pegi ! penah skali je pegi !

    ReplyDelete
  3. tadi dah siap2 nak pegi, baru je nak gerak, hujan la pulak.. huhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal..ni pon dh siap2 pastu hujan plak..adei~

      Delete
  4. wahh, bestnya...! tapi tak bole pergi sbb st tinggal jauh haa... =(

    ReplyDelete
  5. kan best kalau dpt naik belon tu dari dlu nak tpi tk dpt :(

    ReplyDelete
  6. waaaa bestnya . nak pergi tapi ibu ayah busy kerja huhu

    ReplyDelete
  7. saya baru nak pergi hari ni kot.. hehe..

    ReplyDelete
  8. smlm ade gak kwn ajak.tp ntah cam malas pulak.tahun depan la jawabnyer :)

    ReplyDelete
  9. wah bestnyeee . bella teringin nak pegi tapi jauh la pulakk . tskk . in shaa Allah next year :D

    ReplyDelete
  10. syoknya kalu dapat p. eja tak tahu la bila bleh p peninsular lagi.

    ReplyDelete
  11. Wah,.. bestnya!! azwa teringin nak naik.. Tapi belom ada kesempatan.. :)

    ReplyDelete

::Tabung Rumah::